Gerard Bougès, der har drevet slottet frem siden 1983, lægger vægt på mørk frugt, som der er masser af i 2018, god struktur med faste tanniner og en snert ristet eg fra 12-14 mdr.s lagring i fade, ca. halvdelen nye. Et godt eksempel på, at man kan få solid vin med rigtig Bordeaux-stil til behersket pris, når man hopper over den dyre kommunegrænse fra Pauillac.
Slottet ligger i Saint Sauveur: den nordvestligste del af Haut-Médoc, lige vest for Pauillac. De 20 ha. vinstokke, der efterhånden er ca. 35 år, vokser på banker af grus og sand. Klimaet er mildt, så tæt på vandet at lyset derfra gavnet modningen. Gerard Bougès renoverede kælderen helt i 1999, så der er temperaturregulerede ståltanke til gæringen. Vinen i den meget modne årgang består af 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Cabernet Franc og 5% af det strukturgivende "Super-cabernet" Petit Verdot. Vinen vil udvikle sig i adskillige år.
2018 i Bordeaux havde en usædvanlig vejrprofil, som gav mange fremragende vine men også krævede stor ekspertise af vinmagerne for at få det bedste ud af druerne, der var 30% færre af end i et gennemsnitsår.
Forsommeren var præget af regn og fugt, men blomstringen i maj-juni forløb godt. Flere angreb af meldug, da temperaturen steg, gav store tab især for biodynamikerne. Ca. 1/3 af hele Bordeaux blev ramt i en eller anden grad. Midt i juli vendte vejret helt rundt til konstant sol og tørke. Temperaturen var dog moderat og nætterne generelt kølige, så druerne endte med at være meget små, med tykt skind, høj koncentration, kraftige tanniner, specielt i Cabernet Sauvignon, og noget usædvanligt: samtidigt en frisk og sprød syre. Specielt i vine med høj andel af Cab.Sauvignon skulle der passes på med for megen ekstraktion / lang udblødning af druerne og mængden af nye egefade. Den lange høstperiode var vejrmæssigt stabil, så høsttidspunkter kunne vælges optimalt.
På højre bred var Merlot en stor succes, allermest på de lerede jorde, som kunne gemme på vandet under tørken. Ved præcis plukning var der også her frisk syre til at afbalancere den massive frugt. Cabernet Franc, som præger mange vine i Saint Emilion, var med sin sprøde, urtekrydrede stil eminent til at balancere vine med højt indhold af Merlot.
Man skal huske, at distriktet er stort, og der kan være betydelige variationer. Fx. fik Saint Emilion 34 mm. forfriskende regn 5-6. september, mens Margaux fik 1 mm...
Hvidvine præget af Sauvignon Blanc beskrives med en blanding af urtet sprødhed og tropiske frugttoner. Sauternes bliver der meget lidt af. Den vitale botrytis-svamp, som skrumper druerne, kom først sent i oktober, og høsten i november blev meget lille.