This website requires JavaScript.

Syre

En vin skal have et vist syreindhold for at kunne lagre og bevare friskhed og duft. Vinen indeholder vinsyre, æblesyre og garvesyre . Uden syre bliver vinen flad og mister karakter og holdbarhed . Vin- og frugtsyre kommer fra druen, mens garvesyren i reglen kommer fra drueskinden (i mindre omfang fra druekerner, da disse i reglen ikke tages med i gæring og maceration ). Dvs. rødvin uden garvesyre findes ikke -jo mørkere vin, jo mere garvesyre -syren kommer ind i vinen sammen med farven! Kun en hvidvin har stort set ingen garvesyre.

Relaterede produkter

Frankrig

2016 Marsau, Francs-Côtes de Bordeaux

Robert Parker 87 / 100
WineSpectator 91 / 100
325,00 kr. Pr. Stk.

Ikke på lager

Italien

2019 Brunello di Montalcino, DOCG, Tenuta Celestino Pecci

Frankrig

NV Champagne Bonnaire, Terroirs, Brut Blanc de Blancs, Grand Cru Cramant

Ekstrabladet 93 / 100
Ekstrabladet

Italien

2023 Tramin T Bianco, Cantina Tramin, Dolomiti IGT, Sydtyrol

135,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2021 Gabare, Domaine Grosbois, Chinon

325,00 kr. Pr. Stk.