This website requires JavaScript.

Malolaktisk

Malolaktisk gæring. I tidlig dansk vinbog om Bordeaux skrev Henning O’Stritt i 1970erne om vinen, der kunne mærke foråret og begyndte at boble af glæde… Det er den malolaktiske gæring -hvor den hårde æblesyre (“malo”) omdannes til den blødere mælkesyre (“laktisk”) plus kuldioxid, der giver den fine brusen, som danskeren så som ægte forårstegn! Processen er helt naturlig og sker spontant, omend ikke mindst firmaer som Novozymes har perfektioneret den ved hjælp af bl.a. mælkesyre. På de fleste slotte sker denne “andengæring” i direkte forlængelse af den alkoholiske gæring, men i dag forlænger flere og flere denne “andengæring”, som også kan finde sted på egefade, hvor kuldioxiden forbliver i fadet og beskytter vinen mod den skadelige luft. Dette kaldes malolaktisk gæring i eg . Rødvin får næsten altid malolaktisk gæring, men især i varme klimaer undgår man denne ved at nedkøle og evt. svovle vinen, netop fordi denne gæring fører til samlet fald i syreindholdet, hvad man ikke har interesse for i varmt klima.

Relaterede produkter

Frankrig

2020 Marsannay Es Chezots, Jean Fournier

Robert Parker 91 / 100

Ikke på lager

Frankrig

NV Champagne Bonnaire, Terroirs, Brut Blanc de Blancs, Grand Cru Cramant

Ekstrabladet 93 / 100
Ekstrabladet

Frankrig

2020 Buisson, Chenin Blanc, Bonnigal-Bodet, Touraine Amboise

350,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2021 Eneo, Montepeloso, IGT Costa Toscana

Frankrig

2021 Pas Vu Pas Pris Chardonnay, Jeff Carrel, Vin de France

Ikke på lager

Frankrig

2022 Saumur Le Bruit Blanc, Domaine Moly

Frankrig

2022 Morillon Blanc, Jeff Carrel, Pays d'Aude IGP

JamesSuckling 90 / 100

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Brut Vérité, Charly-sur-Marne

Oldenburgs Vinguide 18 / 20
Spritnyt 94 / 100

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Brut Tradition, Charly-sur-Marne

Berliner Wein Trophy
Vinavisen