300,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2022 Beaujolais villages, Château Cambon
300,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Beaujolais |
Druesorter | Gamay (100%) |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2022 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 318722 |
Beskrivelse
Utroligt læskende vin med kirsebærfrugt, modne jordbær og næsten ingen tanniner og som tilbyder meget mere end simpel juice. Her er struktur og længde og alt det, man ønsker i en Beaujolais-Villages.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Château Cambon siden 2024. Château Cambon, der ligger på grænsen mellem de to sydligste Beaujolais Grand Cru'er, Morgon og Brouilly, begyndte som et projekt af to naturvinspionerer: Den afdøde Marcel Lapierre og Jean-Claude Chanudet. I 1990'erne overtog de slottet med 19 hektar på tre forskellige parceller, der oprindeligt blev plantet i 1914 og har en sammensætning af granit, sandet kalksten og ler. Med årene blev beplantningen udvidet, så de med de forskellige jordbundssammensætninger var i stand til at formidle stedets harmoni og forskellighed. De var passionerede indenfor fremstilling af naturvine, der udtrykker terroiret, og som er friske og behagelige, og de var med til at vise verden, at der var langt mere i Beaujolais end 'Nouveau'.
Faktisk beskrives Marcel Lapierre ofte som naturvinenes fader og som en drivkraft indenfor naturvin siden 1980'erne. Han var en af de første til at omfavne biodynamik, vildgær og minimal brug af svovl, og hans arbejde har inspireret en generation af vinmagere. Marcel bragte nyt liv til Beaujolais vinene, og hans vine blev et ubestridt benchmark for Beaujolais.
Efter Marcel Lapierres død førte Jean-Claude Chanudet vingården videre med Marcels hustru, Marie Lapierre i en årrække. I starten af 2020'erne besluttede de sig for at sælge Château Cambon, og det er nu den tidligere vinmager, Alexandre Iwasuila, der fører slottet videre. Han følger vingårdens samme respektfulde filosofi i mark og kælder. Druerne er Gamay, vinificeret via "maceration carbonique" (kulsyremaceration), samt Chardonnay. Druerne høstes i hånden, der bruges kun naturlig gær i kælderen, og vinene får lov til at moden længe på de 200 år gamle store fade.
Gamay er hoveddruen i Beaujolais. Den har altid hørt til i Bourgogne, men den overskygges ofte af Pinot Noir. Tidligere havde vine på Gamay ry for at være simple, lette og frugtige, men når vinene laves med druer fra gamle vinstokke, specielt fra Cru'erne, har de stort potentiale til at blive mindeværdige og komplekse med røde og mørke frugter, krydderier og florale komponenter.
* Ved kulsyremaceration placeres hele drueklaser i en gæringstank, som derefter forsegles. Druer i bunden af karret brister på grund af vægten af klaserne ovenfor, og den naturlige gær, der sidder på skallerne, får gæringen til at begynde. Inden længe fylder kuldioxid, et biprodukt fra gæring, resten af tanken. Efterhånden som dette sker, vil enzymer i resten af druerne nedbryde sukker og skabe alkohol inde i selve bærrene. Vindrueskallerne brister, når saften indeni når omkring 2 % alkohol.
Efter en kort maceration ledes den umiddelbare juice væk og resten af druerne presses, og de to blandes nu og gærer færdig herfra. Metoden giver en mørk vin med meget frugt, som ofte kan nydes ung -typisk Beaujolais
Når hele processen er færdig, presses drueklaserne, og saften får lov til at hvile i tanken. Vine fremstillet på denne måde er meget karakteristiske. Da en betydelig del af gæringen finder sted inde i druerne, får vinen et levende udtryk med en stor mængde frugt, som tropisk punch med et kick. Derudover betyder den meget lavere grad af skindkontakt færre og blødere tanniner. Resultatet er en vin med lave niveauer af syrer og tanniner og med meget frugtige aromaer.
Denne vinifikationsteknik fungerer bedst med frugtdrevne druesorter som Gamay. Vinene er generelt er beregnet til at blive drukket unge. Herudover anbefales det at servere Beaujolais køligt, ved ca. 12 grader.
Relaterede produkter
fbk2h877v1r
b6th39dzz29sswemc6hmhq0iahu5yx0xut
rcjq5h1679x8l4hrypk
DKK 000,00
DKK 000,00
v8oippyg06
2qk10g1jgwd59a4j527hm2nskweukcah
r1jaaycktmodoaip8iiux
DKK 000,00
DKK 000,00
mi0jsu7e1jg
4x0kz71fu74t2g7aax5wdavjo71xhibks
w2vxw1b99ok8y37mlcqhdx
DKK 000,00
DKK 000,00
ak16n9ycghh
qanu2pa1mwpdunour68tnmyogwzu605j
fbhvyjba6fat4qe1q72nd
DKK 000,00
DKK 000,00
2zeeemeeg7h
owqwxoiycot652qo43mnbv9cd81p4vxka
q5w1cp6empfslf5dcajia
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
vebsit48li
it1rv3azvpnypovjgdzj7ivecpsxv65zh
pau5pumbqi86vpbd6y8vjc
DKK 000,00
DKK 000,00
jdyqwb9du6
tlg4nqxfmtw4mlbly6auhtp4n81vyxa
bhxzms939xnu20ueqgsghb
DKK 000,00
DKK 000,00
pwv4ecjmd5k
iv0elrmgk72a5sw1uic6ei2qeevaktk
vzc88iewjxxqcggfqu02
DKK 000,00
DKK 000,00
l87q5j2jneo
zwojaueyuv4nkdmlumu1c0k3yyvvnfeae
dw5ixsk7maeofq1pe4p7ea
DKK 000,00
DKK 000,00
f2v8bhrn4e4
1hz1wndh7wk3vq6xywopklkttexl3ylfm
ffkjgx5wngr1bizu9m8qm4i
DKK 000,00
DKK 000,00