This website requires JavaScript.
  • 2021 Chablis 1. Cru, Vaillons, William Fevre, Domaine

    Vaillons er en af de største Premier Cru marker i området og er beliggende sydvest for Chablis by, på venstre side af Sereinfloden. Jorden her er en blanding af kalk og ler og indeholder et væld af bittesmå fossiler. En meget unik jordstruktur som giver præcise og elegante vine med høj finesse.

    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2021

    Alc.

    12,5%

    Område

    Chablis

    Land

    Frankrig

    Robert Parker 92 / 100
    Burghound 91-93 / 100
    Decanter 93 / 100
    Tim Atkin 93 / 100
    Læs anmeldelser

    Produktinformation

    Name
    Value
    VintypeHvidvin
    DyrkningsmetodeTraditionel
    LandFrankrig
    DistriktChablis
    DruesorterChardonnay (100%)
    Alkohol %12,5%
    FyldighedFyldig
    TørhedsgradTør
    LukkemetodeKorkprop
    Årgang2021
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer543721
    92 / 100

    Robert Parker

    The 2021 Chablis 1er Cru Vaillons reveals a perfumed bouquet of white flowers, citrus zest, crisp orchard fruit and shells, followed by a medium to full-bodied, satiny and seamless palate that's bright and charming, with a pure, elegant profile. This has turned out beautifully.

    91-93 / 100

    Burghound

    Here too there is a vague suggestion of the exotic on the slightly riper aromas of pear compote, ocean spray, iodine and wet stone. The rich, vibrant and palate coating flavors are also supported by bright acidity that carries over to the wonderfully long, youthfully austere and firm finale. This beauty should age effortlessly. 2029+

    93 / 100

    Decanter

    Didier Seguier says that this is from a sunny terroir but in a cold vintage. It is certainly very attractive with the acidity balancing, and complimenting, the generosity of the fruit. White flowers and a touch of pear/white peach on the palate. Very precise and nice mineral undertow. A really fine example, mostly from the Vaillon sector within the wider Vaillon Premier Cru. Drink Date 2023 - 2028.

    93 / 100

    Tim Atkin

    96 / 100

    René Langdahl

    Didier Seguier praktiserer biodynamic i Valmur og anvender brugte Bouchard-fade, 2-5 år gamle. I Valmur er 40-50 % af mosten fadgæret, mens resten gærer på stål. Stokkene i Fevres parcel er fra 1950erne. William Fèvre er generelt efter min mening klatret op til både Dauvissat og Raveneau de seneste år og det er de også her. Rig 21er-agtig frugt med moden røget pære, mens smagen er kærnemælket, citronsyrlig, strejfet af Wegner-stole og frostknitrende iskrystal i eftersmagen. Pæreyoghurt og subtilt fenolisk bid i eftersmagen. Toprepræsentant for den paradoksale årgang.