Lær vingårdene fra hele verden at kende

  1. Bouchard Père & Fils

    producenterBouchard Père & Fils, Bourgogne, Frankrig

    Det største private domæne i Bourgogne. 65% er klassificeret som 1.Cru eller Grand Cru. Ud over det tårnhøje niveau, kendetegnes vinene fra Bouchard Père et Fils ved perfekt balance, elegant afrundethed og den lange, frugtige eftersmag. Huset blev grundlagt i 1731. I 1820 flyttede Bouchard Père & Fils til det tidligere kongeslot i Beaune, Château Royal de Beaune. Den stenrige Henriot familie, kendt fra luksuskoncernen LVMH (Louis Vuitton-Moët-Hennessy) købte Bouchard Père & Fils i 1995 og har brugt store summer på et nyt vineri, der har været med til at føre huset til den absolutte top i Bourgogne.

  2. Jacquesson

    JacquessonChampagne Jacquesson & Fils, Dizy, Frankrig

    Et lille udsøgt Champagnehus med stort ry. Brødrene Jean-Hervé og Laurent Chiquet har på 25 år fået Jacquesson op i en klasse for sig med Krug og Selosse. Parker har i WineAdvocate udtalt om brødrene: “Leave them to do their beautiful thing … I was totally blown away...I can’t think of another house, that has so succesfully transformed itself in a handful of years” -WineAdvocate. Huset får ***/le Classement (3 af 3 stjerner), *****/Parker (5 af 5), *****/Guide Bettane (5 af 5).

  3. Domaine Fond Croze

    Domaine Fond CrozeDomaine Fond Croze, St.Roman de Malegarde, Rhône, Frankrig

    Huset har siden 1918 har tilhørt familien Long. Druerne gik længe til et kooperativ, men da 3. generation, bestående af brødrene Daniel og Bruno, overtog ledelsen efter endt universitetsuddannelse sidst i 1990erne, begyndte de at lave deres vin selv. Nye kældre blev opført og nye metoder blev indført. Sprøjtegifte og kunstgødning har ikke været brugt i mange år, og i 2009 startede huset konvertering til økologi. Samtidig indgik de samarbejde med en af Rhônes helt store profiler, ønologen Philippe Cambie, som af Parker blev årets vinmager i 2010.

  4. Domaine de Mourchon

    LogoDomaine de Mourchon, Séguret, Rhône,Frankrig

    En lille vingård i Séguret få kilometer fra Gigondas. Rygraden i husets vine er Grenache, som de mener er druen, hvormed de kan skabe ultimative Rhône vine. Deres fokuserede arbejde blev anerkendt af Robert Parker i foråret ’15, hvor husets Family Reserve fik 95 point. Domænet blev grundlagt i 1998 af skotten Walter McKinlay og hustru. De flyttede til Rhône ca. 20 år efter, de havde smagt en fantastisk Vacqueyras på en restaurant i Skotland, hvormed deres interesse for Rhônevin vagt. I dag står parrets datter Kate og hendes mand, Hugo Levingston for driften.

  5. Domaine Servin

    LogoDomaine Servin, Chablis, Frankrig

    Domænet dækker 35 hektar, der alle ligger i selve Chablis. Domænet har godt 4 hektar Grand Cru, 9 hektar 1.Cru og 21 hektar Chablis. Desuden en smule Petit Chablis på Clos Grand Cru skråningen. Så langt tilbage som det 16. århundrede nævnte munkene i Saint Martin Servin familien som ejere af vinmarker i Chablis. Domænet er medstifter af Union des Grands Crus de Chablis.

  6. Domaine Zind-Humbrecht

    LogoDomaine Zind-Humbrecht, Turckheim, Alsace, Frankrig

    Pioneer indenfor økologisk og biodynamisk vindrift med biodynamisk certificering i 2002. Ejer og vinmager i dag er Olivier Humbrecht. Domænet omfatter ca. 42 hk, hvoraf godt 40 leverer vin: Thann, Hunawihr, Gueberschwihr, Wntzenheim og Turckheim. Metoderne på Domænet er kompromisløse. Druerne høstes fuldt modne og gærer sur lie i eg. Hvor længe de gærer afhænger af vinen selv; flere vine gærer mere end et år. Vinen slutter selv gæringen. Om vinen bliver tør eller sød afhænger helt af druerne. Olivier mener, at vinen selv finder sin naturlige balance. Derfor kan den færdige vin have restsødme, som Domænet angiver på etiketten som “indice” fra 1-5 , hvor 1 er helt tør, 5 ganske sød.

  7. Le vieux Donjon

    LogoLe Vieux Donjon, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig

    Domænet er ikke så gammelt. Marcel Michel tappede sin første vin i 1966, før han i 1979 overlod domænet til sønnen Louis. Barnebarnet Claire overtog ledelsen fra faderen i 2011. Hun er som den første uddannet ønolog og har arbejdet på Harlan Estate, et lille kultdomæne i Californiens Napa. Hemmeligheden til de majestætiske vine er gamle vinstokke, sen høst og lavt udbytte -samt ikke mindst stort talent.

  8. Pierre Amadieu

    LogoPierre Amadieu, Gigondas, Frankrig

    Familien Amadieu har gennem 85 år og tre generationer opbygget det største domæne i Gigondas med 137 ha. vinstokke. Grundlægger, Pierre Amadieu Senior, var en pioneer på flere områder. F.eks. gik 1200 får omkring og græssede mellem vinstokkene om vinteren og gav naturlig gødning til jorden. Pierres søn, Jean-Pierre, havde en pæn del af æren for, at Gigondas i 1960erne fik egen appellation. I dag ledes huset af 3. generation, Pierre. Hans ambition er at skabe velbalancerede vine med Bourgogne finesse. "I want elegant wines endowed with a good freshness and a pleasant fruity taste respecting familial tradition and appellations’ typicity."

  9. Producteurs Plaimont

    LogoProducteurs Plaimont, Saint-Mont, Ctes de Gascogne, Frankrig

    Vi har arbejdet med sydfranske Plaimont siden 1989. Mange af vores kunder kender måske ikke huset af navn, men siger vi navnet Colombelle, vil rigtig mange nikke genkendende. Det er nemlig hvidvinen, som vores kunder efterspørger, og de danske medier roser, år for år. Plaimont er et kooperativ i sydvest Frankrig ledet af André Dubosc. Gennem 1000 vinbønder har de bevaret en masse lokale arbejdspladser for unge, som ellers ville være draget til storbyen. Plaimont repræsenterer 98% af Saint Mont appellationen (rød, hvid og rosé), 48% af Madiran og Pacherenc du Vic-Bihl appellationen og ca. halvdelen af Côtes de Gascogne. Deres vinmarker (5.300 kht) strækker sig fra foden af Pyrenæerne til Gascogne.

  10. Az. Agri. Monte Zovo

    LogoAz. Agr. Monte Zovo, Veneto, Italien

    Stor leverandør af bl.a. Valpolicella, Ripasso og Amarone. Diego Cottini er 3. generation i en vinfamilie og købte sin egen vingård i 2000. Vingården er opkaldt efter bjerget den ligger på: Monte Zovo. Vinene
har en international stil med sødlige undertoner, fløjlsblødhed og poleret smag og er meget populære hos vores kunder.

  11. Cleto Chiarli

    LogoCleto Chiarli, Modena, Italien

    De første flasker Lambrusco blev fremstillet og solgt af Cleto Chiarli i 1850'erne. I 2002 søsatte duoen Mauro og Anselmo, 4. generation af grundlægger Cleto Chiarli, et ambitiøst projekt: De ville genskabe den gode kendte Lambrusco fra før masseproducenterne kom til i 1970’erne og gav vinen et negativt ry. Mauro og Anselmo opførte et helt nyt vineri med state-of-the-art teknologi og begyndte at producere de bedste kvaliteter af Lambrusco. Projektet er tilendebragt med succes. Både danske og internationale medier roser vinene.

  12. Tenuta Michele Reverdito

    LogoTenuta Michele Reverdito, la Morra, Piemonte, Italien

    I 1999 overtog en meget ung Michele Reverdito vingården, og året efter stod en hypermoderne kælder parat i Rivalta nær la Morra. Reverdito er et ægte familiebrug. Michele står for det meste, assisteret af søsteren Sabina i kælderen og far og mor, Silvano og Maria, på de ofte stejle vinbjerge. Michele lægger vægt på lavt udbytte og minimum intervention, og hans vin har al den kraft og frugt, der karakteriserer en klassisk Barolo. "Der er intet, der kan stoppe unge Reverdito i hans stræben efter at udvikle sine vine og vingård. I løbet af ganske få år har dette lille familiedrevede domæne formået at vinde en plads blandt topnavnene i regionen…” skrev den italienske vinguide Gambero Rosso bl.a. om vingården.

  13. Renacer

    LogoRenacer, Lujan de Cujo, Mendoza, Argentina

    Ved foden af Andesbjergene mødes jord, højde, klima og vand i Mendoza og skaber det perfekte klima for druen Malbec. Huset Renacer forstår at udnytte Mendoza-områdets potentiale til skabe den perfekte, ultimative Malec fuldt ud, og de kalder da også deres Malbec for Punto Final (punktum finale). Ejeren er Patricio Reich. Han kom fra Chile, hvor han tjente en formue på det store vinhus San Pedro, men han vil nu bruge resten af livet på at skabe topvine.

  14. d´Arenberg

    LogoD’Arenberg, McLaren Vale, Australien

    ”The art of being different” er mottoet for d'Arenberg om deres vine og vingård. Huset har 140 år bag sig. I dag ledes huset af Chester Osborn, vinmager og 4. generation af d’Arenberg. Driften på vingården er økologisk. Alle vinstokke er upodet, kunstgødning bruges ikke og insektgift bruges stort set aldrig. Kunstvanding undgås også, for målet er et lavt udbytte. I vineriet bruger d’Arenberg en gammeldags kurvepresse til presning af druer. Det er en arbejdsintensiv proces, men kvaliteten af resultatet retfærdiggør det, mener Chester. Han er kendt for at finde spøjse navne til sine vine. Bag hvert navn er der en historie, der relaterer sig til familieforetagendet eller fremstillingen af den specifikke vin

  15. Matetic

    LogoMatetic, San Antonio, Chile

    Pioneer indenfor biodynamisk vinproduktion i Chile. Familien Matetic kom fra Kroatien til Chile i 1892 og startede ud som landbrugere. I 1999 plantede familien Matetic de første vinstokke. De satsede fra starten på biodynami og hyrede bl.a. den amerikanske ekspert Allan York som rådgiver. I dag omfatter Matetics vinaktiviteter 170ha med ni forskellige druesorter. Fra og med 2004 årgangen fik de det officielle biodynamiske certifikat. Husets logo er Mapuche-indianernes symbol for ”balance”.

  16. Sileni Estate

    LogoSileni Estate, Hawke’s Bay, New Zealand

    Stort privat domæne i Hawke’s Bay. Det blev skabt af Graeme Avery, og første årgang var i 1998. Huset ejer 106 hektar i Hawke's Bay, hvorfra de laver deres Pinot Noir og Chardonnay. Derudover forpagter huset 50 hektar i Marlborough, der giver karakteristisk Sauvignon Blanc. Vinene betragtes som "cool climate", da landet får stærk indflydelse fra det omkringliggende hav. Sileni anvender ikonet for "Sustainable Winegrowing New Zealand", da de løbende arbejder på at forbedre deres miljømæssige, sociale og  økonomiske bæredygtighed i både vinmarker og på vingård. De er også ISO14001 certificeret, hvilket ligeledes er et miljø-orienteret mærke.

  17. Wiese & Krohn, Duero, Portugal

    LogoWiese & Krohn, Duero, Portugal

    Udsøgt lille specialist af Portvin i “kult”-klassen med historie tilbage til 1865, hvor det blev grundlagt af to nordmænd, Dankert Krohn og Theodor Wiese, der emigrerede til Portugal. Huset har i dag over 5 millioner liter portvin liggende fordelt på syv kældre. Deres portvin går over et halvt århundrede tilbage. Portvinshuse klassificeres efter et indviklet system for kvalitet, hvor ”A” er bedst og ”F” er mindst god. Krohn ejer gården Retiro Novo, der hører til klasse A, med perfekt vendte stejle terrasser. I dag ejes huset af Taylor, Fladgate.

  18. Dominio Atauta, Ribera del Duero, Spanien

    LogoDominio Atauta, Ribera del Duero, Spanien

    Hører til blandt eliten af vingårde i Spanien. I oktober ’14 placerede tre af Atautas vine sig på Top 5 over Wine Spectators højest anbefalede vine fra Spanien, og de bedste vine fra Atauta scorede lige så høje point, som Pingus og Vega Sicilia i Spaniens førende guide Guía Peñin i både 2013 og 2014. Familien bag Atauta ejer også den nærtliggende vingård Atalayas de Golbán, der ligeledes producerer Ribera del Duero af høj klasse - men til mere moderate priser. Huset ligger i Soria regionen næsten 1100 meter over havet i den totalt isolerede Atauta dal. Mange års hårdt arbejde i vinmarkerne har givet Dominio de Atauta et indgående kendskab til hver af de 280 individuelle mikroparceller. Derfor laves der kun et beskedent antal flasker af husets topvine.

  19. Rijk’s Estate, Tulbagh, Sydafrika

    LogoRijk’s Estate, Tulbagh, Sydafrika

    En ung ”boutique” vingård i Tulbagh, der ligger i en dal en times kørsel fra Cape Town. Her plantede Rijk's 26 hektar vinstokke i 1997 og 98 fordelt på flere druetyper. I 2010, ti år efter husets første høst, besluttede huset sig for at fokusere 100% på de tre druer Shiraz, Pinotage og Chenin Blanc, en beslutning som de er rigtig tilfredse med i dag. Druerne går igen gennem husets tre kvaliteter, Touch of Oak, Private Cellar og Reserve, hvor masser af eg er dagens orden på Rijk’s.  Teamet bag vingården består af ejer Neville Dorrington, der også passer vingården, mens hustru Teresa står for regnskabet. Pierre Wahl laver vinen, mens hans hustru Anli arbejder med web, facebook mv.

  20. Di Arie, Sierra Foothills, Californien, USA

    LogoDi Arie, Sierra Foothills, Californien, USA

    Vingården dækker 80 hkt (heraf 25 med vin) på nedre skråninger af Sierra Nevada bjergene. Ejer Chaim Gur-Arie’s favorit-druer er Zinfandel og Syrah. En god Zinfandel er “Californiens sande ånd”, mener Chaim. Han har brugt 35 år på at forberede sig som vinmager. Han er født i Tyrkiet, opvokset i Israel, men fik sin master i fødevare-teknologi i USA. I mange år arbejdede han i fødevareindustrien og har udviklet flere kendte fødevarer. I 2000 forlod han masseproduktionen til fordel for små mængder håndlavet prestigevin, som han laver sammen med Elisheva.

  21. Weingut Stadt Krems

    LogoWeingut Stadt Krems

    Et af de ældste domæner i Østrig. Domænet er ejet af byen Krems med ca. 23.000 indbyggere. Domäne Krems stammer fra et Bürgerspital, grundlagt 1210, hvor Leopold IV donerede vinstokke til byens hospital for at sikre indtægt til driften. Flere vinmarker blev doneret i 1452 af den lokale greve. Domænet omfatter i dag 31 hektar på terrasserne over den gamle bydel. I 1915 fik byens kælder permanent adresse i den gamle voldgrav. Fritz Miesbauer leder ejendommen i dag og har frie hænder til at skabe hvidvin i verdensklasse på de to druer, Grüner Veltliner og Riesling.
 

Vent venligst ...