This website requires JavaScript.

Sødme

Under gæringen vil gærcellerne normalt omdanne mostens sukker til alkohol , så vin er i reglen stort set tør fra naturens hånd. Men ikke altid. Mosten af vin med overmodne druer, som Sauternes , indeholder så meget sukker, at gæringen simpelthen går i stå og efterlader vinen med markant indhold af restsødme. Hedvin (eller Vin Doux Naturel) laves af vin, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af alkohol, før alt sukkeret er gæret til alkohol. Desuden ses en række især hvidvine og rosé, med et begrænset, men dog smagbart indhold af restsødme -det klassiske eksempel er meget Chardonnay fra California samt en del tyske vine. I Tyskland (og Alsace ) kommer vinteren tidligt -og høsten er sen- således at gæringen ikke når at slutte, før vinteren har sænket temperaturen i kælderen! Men gæringen kan også mere teknologisk stoppes ved, at gærcellerne fjernes ved centrifugering, mens vinen endnu har 5-12 g restsødme.

Relaterede produkter

Frankrig

2022 Riesling Clos Windsbuhl, Monopole Zind-Humbrecht

Frankrig

2022 ZIND Chardonnay-Auxerrois, Zind-Humbrecht

Frankrig

2013 Pinot Gris Clos St.Urbain, Grand Cru, Domaine Zind-Humbrecht, Alsace

Ikke på lager

Portugal

Krohn Tawny Port

Tyskland

2023 Fleur de Rosé, Weingut Rings, økologisk

Tyskland

2022 Rosé Weingut Rings, økologisk

Vinstyrke2 ved Kim Bretov 91 / 100
Jyllands Posten 90 / 100
200,00 kr. Pr. Stk.

Portugal

2006 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20

Frankrig

2021 Pinot Blanc du Domaine, Zind-Humbrecht

JamesSuckling 92 / 100

Italien

2022 Primitivo, Quattro Conti, Puglia IGT

Tyskland

2022 Nussrigel 1. lage Riesling, Weingut Rings, Pfalz, Øko