This website requires JavaScript.

Slotsaftapning

Dvs. at vinen er tappet på flaske på det slot eller den vingård, hvor vinen er fremstillet. Betegnelsen er ikke et kvalitetsstempel, men betyder blot, at vinen er tappet det sted, hvor den er lavet. I dag er stort set al god fransk vin tappet på slottet (“Mise en bouteille au Château ” på fransk). I Frankrig skal vinen være lavet af druer 100% fra ejendommen, men i andre lande er kravene mindre strikte, så “Estate-Bottled”, “Embotellado en la Propriedad” og “Imbottigliato dal Produttore” er ikke helt det samme. En vin tappet på ejendommen, hvor den er lavet, er en god garanti mod forfalskning -vinen kommer direkte fra producenten- men betyder også, at vinen ikke er blevet manipuleret på anden vis -typisk filtreret så få gange som muligt, dvs. at vinen har bevaret så meget som muligt af sin oprindelige karakter. Erik Sørensen Vin var pioner for slotsaftapning i Danmark, og vi søger konstant, når det er muligt, at få vin tappet på ejendommen. “Mise au Domaine ” -identisk med “Mise Château”. “Mise à la Proprieté” -er vin tappet på ejendommen, men kan også være kooperativ . “Mise en boutelle…” -betyder ” aftappet af” -og så er kvaliteten afhængig af, hvem der står som tapper. I Danmark ses desværre ofte vine tappet ganske langt fra vingården -f.eks. Bordeaux eller Rhône tappet i Bayonne, Angoulème -eller endog Tyskland og Belgien! Man kunne tro -rent logisk- at den ekstra transport fra vingården til et helt andet sted, før salg til Danmark, vil fordyre vinen. Men det synes tilsynelande ikke at være tilfældet.

Relaterede produkter

Frankrig

2017 La Dame de Montrose, fra 2.Cru, St.Estèphe

JamesSuckling 94 / 100
Robert Parker 92 / 100
500,00 kr. Pr. Stk.