Frankrig
Resveratrol
Stof, der findes i skindet til vindruer, især de sorte druer, og som menes af have mange godgørende egenskaber og modvirker bl.a. kræft og hjertesygdomme. Rødvin indeholder typisk 5-8 mg/liter, afhængig af hvor længe drueskinden er udblødt i mosten, mens hvidvin indeholder omkring det halve. Nu slår den australske læge Philip Norrie alle rekorder. Han har nemlig ifølge avisen The Times fremstillet vin, der indeholder hele 100 mg resveratrol pr. liter. Philip Norrie har indtil videre fremstillet en hvidvin og en rødvin – en Chardonnay og en Shiraz – med det høje resveratrol-indhold. Og det er sket ved, at man først har lavet et udtræk af stoffet fra druernes skind, dernæst har koncentreret det og til sidst tilføjet det til den færdige vin under tapningen på flasker. Flere australske vinproducenter har været samlet for at smage på vinene, og det synes hverken at gå ud over duften, smagen eller farven.