This website requires JavaScript.

Rémuage

Når der laves Champagne eller anden mousserende efter Méthode Traditionelle, dannes der i forbindelse med andengæring på flaske et bundfald med gærrester. “Remuage” bruges – med Dégorcement – til at få bundfaldet ud af flasken. Historisk blev flaskerne placeret i såkaldte pupitres og manuelt drejet daglig, indtil flasken efter 1-3 måneder stod lodret, og bundfaldet var samlet ved proppen. I dag foregår denne proces oftest med store maskiner, hvor flaskerne ligger i store kurve, der langsomt bliver drejet, indtil bundfaldet har bevæget sig ned i toppen af flaskehalsen. Ved dégorcement fryses toppen af flasken med bundfaldet og “skydes” ud af flasken. Herefter toppes flasken op med ny vin og – oftest – dosage (sukker) og får ny prop.

Relaterede produkter

Danmark

Frydenlund Slot's pærecider, 7%, 75 cl.

Danmark

Frydenlund Slot's æblecider, 8%, 75 cl.