This website requires JavaScript.

Chaptalisering

Tilsætning af sukker før eller under vinens gæring med det formål at hæve alkoholprocenten. Metoden gør ikke vinen sød, men øger blot alkoholprocenten med 1 % (for hver 16,5 g sukker/liter). Meget populær i alle vinlande med koldt klima -og i kolde områder tillades det at øge alkoholprocenten med 1-2 % (dog undtagen Tysklands prädikatsweine). I dag bruges dog i stigende grad ikke sukker, men koncentreret druemost, som dog har samme virkning som roe- eller rørsukker. Opkaldt efter Chaptal, fransk biokemiker og landbrugsminister (1756-1832), som dog ikke opfandt metoden, men blot videreudviklede den og beskrev den i sine værker om vinproduktion.

Relaterede produkter

Frankrig

NV Champagne Jacquesson, Cuvée 746, Extra Brut

Frankrig

2022 Vire Clesse VV, Chaland, Domaine Sainte Barbe

Frankrig

2021 Vire Clesse VV, Chaland, Domaine Sainte Barbe

Spritnyt
Spritnyt 91 / 100