This website requires JavaScript.

Carmenère

Carmenère –er den store glemte Bordeaux -drue, som med Cabernet havde pæn andel i Bordeaux’ ry i 1700- og 1800-tallet. Men planten tålte ikke dårligt vejr så godt –”coulure”, dvs. når det blev regn og koldt i maj-juni, faldt de spæde blomster og druer til jords –og høsten blev lille. Efter de store epidemier i 1800-tallet (Oïdium og Phylloxera ) forsvandt Carmenère stort set. I 1980erne var der mindre end én hektar i hele Bordeaux. Men i 1970erne opdagede franske drueforskere på besøg i Chile , at en god del af landets Merlot faktisk var den stort set uddøde Carmenère. Inden da var Carmenère dog –med Merlot og Cabernet- blevet sendt til Chile, hvor den dog også blev glemt. Siden har Bordeaux importeret lidt Carmenère. F.eks. har Lagrange én hel række Carmenère, og også andre vingårde har plantet lidt. Men de skal stadig være opmærksomme på kulde og regn i juni… Jancis Robinson udråber den i “Oxford vinleksikon” såvel som i “Vin og Druer” til en slags super-Cabernet -det 8. vidunder. Men legenden er måske nok større end virkeligheden, for ofte skuffer Carmenère i Chile. Carmenère er ikke nem at lave -druerne skal høstes sent, udbyttet må ikke være højt (ofte høster man 100 hl/hkt i Chile!), og vinmageren må ikke have skallerne med for længe under macerationen. Men en god Carmenère kan have en rig frugt med både blomst og moden frugt; en afrundet fylde og ganske lang smag med vis elegance. Den kan ligne Merlot ikke så lidt -og det var da også under dette navn, at den blev solgt i Chile indtil 1980erne.

Relaterede produkter

Frankrig

2018 Château Lys de Maisonneuve Montagne Saint Emilion

WineEnthusiast 91 / 100
International Wine Report 91 / 100
200,00 kr. Pr. Stk.

Ikke på lager