This website requires JavaScript.

Amarone

Den mest berømte vin af tørrede druer skabes af især Corvina druer i området Valpolicella mellem Verona og Gardasøen. Oprindelig blev vinen produceret af de mest modne druer – de druer, der sidder yderst på en klase og har fået mest sol, Recioto. I dag laves vinen ofte stadig af særligt udvalgte drueklaser. Druerne lægges på måtter i et rum med god ventilation, hvor de tørrer i 2-5 måneder. Derefter starter en lang gæring af druen, hvor der er masser af sukker, skind og andet og kun lidt væde. Resultatet er en vin på 14-15 % alkohol, af og til endog mere. Vinen imponerer ofte ung, men kan ofte gemmes i 5-10 år eller mere. Oprindelig var Amarone en tør udgave af Recioto della Valpolicella DOP, den søde rødvin af tørrede druer. Blot blev gæringen forlænget, så vinen var helt tør. Men i 2010 har Amarone della Valpolicella sin egen DOPG. I dag laves langt mere Amarone end Recioto. Ofte så meget, at salget af og til – og illegalt – overgår produktionen. Andre vine af tørrede druer er bl.a. Recioto della Valpolicella, Vin Santo (Vinsanto) og Vin de Paille fra Frankrig.

Relaterede produkter

Italien

2018 Amarone della Valpolicella Classico, Monte Sant'Urbano, DOCG, Speri

Gambero Rosso
Bibenda

Italien

2021 Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC, Speri

Luca Maroni 94 / 100
Falstaff 91 / 100

Ikke på lager